יקב רוטה
יקב רוטה הינו יקב בוטיק במדבר; חלק מחוות בודדים אקולוגית הנטועה בחולות חלוצה, לגדת נחל רביבים, אשר ברמת נגב. החווה הוקמה בשלהי קיץ 2004 על ידי ארז רוטה - אמן, חקלאי ויינן. היה זה בגדר מימוש משאלה נושנה של ארז - להקים חווה חקלאית, בצירוף אהבתו למדבר.
היקב, שנולד ב-1999 בסטודיו קטן בתל-אביב, התיישב ב-2004 בקרקע הנגבית. במקום נותרו שרידים של חווה חקלאית קדומה מימי הנבטיים, המשתלבים בנוף החווה של היום. הכרמים ניטעו בינות לטרסות העתיקות בגובה כ-300 מ', באדמת לס וחול וחלוקי נחל, בה המים שוטפים את פני הקרקע ומתנקזים בקלות. תנאי האקלים המדברי – קר ויבש בחורף, חם ויבש בקיץ, לצד בריזה קבועה ולילות קרירים – מהווים בסיס אופטימלי לגידול ענבים.
כרם יחידני
כלל היינות מופקים מענבי כרם יחידני [Single Vineyard] בחוות רוטה. הגפנים גדלים באורח אורגני, לשמירת האיזון האקולוגי, ומקור השקייתם במים מותפלים מהים התיכון. גידול הענבים נעשה תחת מעקב צמוד ומסור, המבטיח את איכות הענבים, כחומר גלם משובח ליצירת היין. בכרם כמה חלקות, ובהן זנים שונים של גפן: קברנה סוביניון, מרלו, שיראז, ומוסקט אלכסנדרוני.
תהליך הפקת היין
עם בוא הקיץ, נבצרים האשכולות באופן ידני וסלקטיבי, בשעות הלילה הקרירות. הענבים עוברים אל היקב הסמוך לכרם, לשם תהליך מבוקר ומדוד של תסיסה טבעית והשרייה על קליפות, למיצוי ארומות הפרי וליצירת עומק. לאחר מספר שבועות, היין הצעיר עובר התיישנות בחביות עץ אלון צרפתי מסוג סאגן-מורו, לתקופות שונות בהתאם לאיכויות היין. היקב מפיק כ-10,000 בקבוקים בשנה.
היינות שלנו
נעמה 2013
קברנה ומרלו
היין הופק מענבי קברנה סוביניון [55%] ומרלו [45%]. בציר ידני, לילי. ליין טעמים מיוחדים וארומות פרחוניות האופייניות למדבר, גוף בינוני וצבע ארגמני.
70 ₪
כשר למהדרין
עדי 2013
קברנה סוביניון
היין הופק מענבי קברנה סוביניון. הבציר ידני. תסיסה וההשרייה ארוכה על קליפות, להעמקת הטעמים.
היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי למשך ארבע-עשר חודשים. לא מסונן לשמירת הארומות. מומלץ לשתיה
לצד תבשילי קדירה ומאכלי בשר.
₪ 110
כשר למהדרין
נעמה 2012
קברנה ומרלו
היין הופק מענבי קברנה סוביניון [55%] ומרלו [45%]. בציר ידני, לילי. ליין טעמים מיוחדים וארומות פרחוניות האופייניות למדבר, גוף בינוני וצבע ארגמני.
85 ₪
כשר למהדרין
עדי 2008
קברנה סוביניון
היין הופק מענבי קברנה סוביניון. בציר ידני, לילי. תסיסה והשריה ארוכה על קליפות, ליצירת עומק. התיישן בחביות עץ אלון צרפתי, למשך שלושה-עשר חודשים. לא סונן, לשמירת הארומות. מתאים להגשה לצד מאכלי בשר וגבינות קשות.
₪ 240
כשר למהדרין
עדי 2012
קברנה סוביניון
היין הופק מענבי קברנה סוביניון. הבציר ידני. תסיסה וההשרייה ארוכה על קליפות, להעמקת הטעמים. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי למשך ארבע-עשר חודשים. לא מסונן לשמירת הארומות. מומלץ לשתיה לצד תבשילי קדירה ומאכלי בשר.
₪ 130
כשר למהדרין
נטע 2013
קברנה, מרלו ושיראז
היין משלב קברנה סוביניון, מרלו ושיראז – בחלקים שווים. דגש על טעמי הנגב.
התיישנות בחביות למשך ארבע-עשר חודשים.
₪ 130
כשר למהדרין
נטע 2011
קברנה, מרלו ושיראז
היין משלב קברנה סוביניון, מרלו ושיראז – בחלקים שווים. דגש על טעמי הנגב.
התיישנות בחביות למשך ארבע-עשר חודשים.
₪ 220
כשר למהדרין
עדי 2012
קברנה סוביניון
היין הופק מענבי קברנה סוביניון. הבציר ידני. תסיסה וההשרייה ארוכה על קליפות, להעמקת הטעמים. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי למשך ארבע-עשר חודשים. לא מסונן לשמירת הארומות. מומלץ לשתיה לצד תבשילי קדירה ומאכלי בשר.
₪ 130
כשר למהדרין
נטע 2012
קברנה, מרלו ושיראז
היין משלב קברנה סוביניון, מרלו ושיראז – בחלקים שווים. דגש על טעמי הנגב.
התיישנות בחביות למשך ארבע-עשר חודשים.
₪ 190
כשר למהדרין
יעל 2009
קברנה ומרלו
היין הופק מענבי קברנה סוביניון ומרלו. בציר ידני בשעות הלילה הקרירות. התססה מיידית והשריה על קליפות, למשך מספר שבועות. היין התבגר בחביות עץ אלון צרפתי במשך עשרה חודשים. לא סונן, לשמירת הארומות.
₪ 199
נקודות מכירה
אזור ירושלים
רח עמק רפאים 8, ירושלים ,The Wine Temple
כוס של ברכה, הל"ה 16, ירושלים
אזור המרכז
מנדל משקאות, אחוזה 76, רעננה
מנדל משקאות, בן יהודה 200, תל אביב
יהודה המכבי 64, תל אביב, DeliQueso
Yoseftal St 29, Bat Yam,אדום&לבן
אזור הדרום
חוות רוטה, רמת נגב, חלוצה
מוסקט, מרכז מסחרי, ירוחם
הכנעניה, מרכז מסחרי, מדרשת בן גוריון
לשה – אפייה במדבר, רובע דרכי הבשמים, מצפה רמון
מסעדת צוקים ,מצפה רמון
מסעדת הקצה ,מצפה רמון
חוות נחל בוקר
חוות נאות, רמת נגב
מרכז מבקרים מו"פ רמת נגב
פולה קפה, שדה בוקר
אזור הצפון
יין בעיר חיפה, ביג, צ'ק פוסט
סיור וטעימות יין
חווית יין ייחודית בחווה האקולוגית רוטה. הצטרפו אל הכורם והיינן של יקב רוטה לסיור בכרם הסמוך ליקב,
במהלכו יתגלה הטרואר המקומי שמעצב את זהותו של היין המקומי. האקלים והקרקע של הנגב מייצרים
ענבים מלאים בטעמי המדבר.
בסיום הסיור תוזמנו לטעימה מודרכת של מגוון יינות היקב.
משך הסיור והטעימה: כשעה
מחיר: 75 ש"ח למשתתף
ניתן לקיים אירועים לקבוצות בתיאום מראש
......................................
שעות פעילות
ימים א-ה: 9:00 - 16:00
ימי שישי וערבי חג: 9:00 - 14:00
לתיאום
ארז 054.4968.703
לא ניתן להכניס לחווה בעלי חיים