היינות
בחווה גדלים כרמים ליין בגידול אורגני (95%) שמהם מיוצר יין איכותי באופן ידני ביקב שבחווה, הכרמים זוכים לטפול ידני ומסור, תוך הקפדה ומגמה לשימור הסביבה ואיזון אקולוגי.
מזג האויר היבש מונע היווצרות מחלות החוסך בריסוסים ובחומרים כימים, מזהמי סביבה ובריאות הציבור.
בכרם גדלים הזנים האיכותיים: קברנה סוביניון מרלו, שירז(סירה) ומוסקט אלכסנדרוני..
באזור נמצאו שרידים רבים של גתות ומערות איכסון שנתגלו בעבדת, בשבטה, ובחולות חלוצה (סמוך לחווה) וכן עדויות היסטוריות כתובות על הספקת יין לאזור ולארצות הסביבה.
הם המעידים על גידול כרמים, וייצור יין בעבר ואיכותו המשובחת.
הבציר הידני והלילי, והארומה המיוחדת לאזור הנגב יוצרים שילוב מענין וייחודי של יין איכותי.
(בציר 2008 זוכה לתשבחות מהמבקרים ביקב)
יקב רוטה החל דרכו בשנת 1999 בסטודיו קטן בת״א ובשנת 2003 ייצר כ3000 בקבוקים, כיום מייצר היקב כ-10000 בקבוקים בשנה.
בתחרות היין הבנלאומית טרוינו בשנת 2006 זכה יין קברנה סובניון 2003 במדלית זהב בנלאומית.